• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
30/05/2024

Nikola Jovanović: Šapić promenio ime Areni, ali uvećao dugove

Predsednik Privremenog organa Beograda Aleksandar Šapić pohvalio se kako je promenio ime Beogradskoj areni, ali je propustio da obavesti javnost da je ona za vreme njegovog mandata znatno uvećala dugove, saopštio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji šef odborničke grupe “Savez za Srbiju”.

Arena je prethodne dve godine završila sa ukupnim neto gubitkom od 368 miliona dinara, odnosno 3.13 miliona evra, rekao je Jovanović.

Arena je oduvek bila gubitaš zbog lošeg upravljanja, ali je situacija pogoršana u poslednje dve godine. Pritom važni i unapred najavljeni investicioni radovi nisu obavljeni, poput popravke krova, klime i zamene vodovodnih cevi, objašnjava direktor CLS-a.

Beograd nema ništa od Šapićevog populizma, osim deficita u budžetu, javnim komunalnim preduzećima, ali i urušavanja važnih objekata kao što je Beogradska arena, zaključuje Jovanović.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!