• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
28/05/2022

NIKOLA JOVANOVIĆ SLAVKU GAKU: ZAŠTO NIJE SREĐENO DVORIŠTE OŠ LAZA KOSTIĆ?

Direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović javno je kritikovao danas gradskog sekretara za obrazovanje i dečiju zaštitu Slavka Gaka, zbog, kako je naveo, „činjenice da se već dve godine odlaže sanacija dvorišta osnovne škole „Laza Kostić“ na Novom Beogradu“.

Sramota je da se ponovo nalazimo u riziku da i sledeća školska godina počne bez normalnog dvorišta za osnovce, što ne samo da stvara mučnu sliku, već može dovesti do povreda dece, navodi se u pisanoj izjavi.

„Ironija je da osnovna škola „Laza Kostić“ čini sastavni deo Bloka 23 koji je zbog neobične arhitekture „brutalizma“ ušao u stalnu postavku njujorškog muzeja MOMA. Tužno je da takva škola u ovakvom stanju dočekuje jubilej – 45 godina od njenog otvaranja“, naglasio je direktor CLS-a Nikola Jovanović.

„Sekretarijat za investicije je još prethodne godine obezbedio sredstva za sanaciju dvorišta škole, ali se gospodin Gak očigledno bolje snalazi u bazenu, nego na odgovornoj gradskoj funkciji“, zaključio je Jovanović.

U prilogu dostavljamo slike koje su na adresu CLS-a poslali zabrinuti i razočarani roditelji.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!