• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
06/07/2022

Nikola Jovanović: Smeniti direktora JKP BVK Strahinju Danilovića

Zbog ko zna kog po redu kolapsa usled kiše u Beogradu, zahtevam od gradskih vlasti da momentalno smene Strahinju Danilovića, direktora JKP Beogradski vodovod i kanalizacija, izjavio je jutros direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović.

„Noćašnji, baš kao i prethodni kolapsi, desili su se zbog slabog održavanja kišnih kolektora, crpnih stanica i retenzija koji čine jedan sistem, sa zadatkom da prime te vode i da ih odvedu u recipijente (reke Savu i Dunav)“, pojasnio je direktor CLS-a.

„Ovaj sistem mora da bude u besprekornom stanju, pogotovo kada imamo u vidu enormnu gradnju koja smanjuje površine koje prirodno treba da prime kišu i vode.“

Po ko zna koji put, ističem da partijski jurišnici i lica sa neadekvatnim diplomama ne mogu voditi velike komunalne sisteme u Beogradu, već da gradsku upravu i javna komunalna preduzeća treba departizovati i profesionalizovati, zaključio je Jovanović.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.

    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!