• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
12/09/2022

Nikola Jovanović: Srbija u nikad težoj međunarodnoj situaciji

Srbija se nalazi u nikad težoj međunarodnoj i diplomatskoj situaciji u vezi sa Kosovom i Metohijom, od 2012. godine do danas, ocenio je direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović.

„Ukrajinska kriza dovela je do potpunog izjednačavanja pozicija Vašingtona i Brisela prema ovom pitanju, dok se u okviru Evropske unije i države koje su pokazivale razumevanje za srpsku poziciju poput Francuske, sada približavaju poziciji zvanične Nemačke koja od početka ishod pregovora vidi kao međunarodni sporazum koji bi omogućio tzv. Republici Kosovu prijem u UN i defakto priznanje od strane Srbije“, objašnjava Jovanović.

Direktor CLS-a je istakao da je dobro što je konačno za sutra zakazana sednica Narodne skupštine u vezi sa Kosovom i Metohijom i da je ona morala biti zakazana mnogo ranije.

Jovanović je u pisanoj izjavi naglasio da bi najbolji ishod sednice bio jednoglasno usvajanje teksta u kome bi se definisalo ispod kojih linija Srbija ne sme da ide i kako komunicirati tu poziciju prema glavnim međunarodnim akterima i javnosti u novim globalnim okolnostima.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.

    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!