• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
07/04/2023

Šta je sporno u budućem sistemu naplate karata?

Izbacivanjem validatora i informacionog sistema iz buduće naplate karata, Grad Beograd se lišava informacija o broju putnika i pređenim kilometrima od strane prevoznika, što otvara široko polje za zloupotrebe, jer su prevoznici plaćeni iz budžeta upravo po pređenom kilometru, izjavio je jutros direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović.

„Drugi problem jeste to što se ukidaju kontrolori, pa će ceo posao morati da radi komunalna milicija. To otvara pitanje ko će se baviti komunalnim redom, bukom ili divljom gradnjom, ako svi komunalci (njih oko 400 ) budu angažovani u gradskom prevozu?“, upitao je Jovanović.

I treći problem je cena novog sistema, jer će za razliku od privatnog partnera koji je od naplate karata uzimao oko 4.5 milion evra godišnje, novoformirano javno preduzeće će koštati Beograđane iz budžeta preko 7 miliona evra. Ovo se već reflektuje u novoj ceni pojedinačne karte, koja će umesto 90, sada koštati 200 dinara, objasnio je Jovanović.

Nadam se da grešim, ali za razliku od dve prethodne „inovacije“, tzv. „Belih“ i novog „Beokoma“, koje nisu ništa donele, ali ni koštale Beograđane, ovaj sistem bi mogao da napravi konkretnu štetu, zaključio je direktor CLS-a.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!