• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
20/03/2024

Nikola Jovanović: Šta radi tzv. Privremeni organ dok se Beograd raspada?

Situacija u Beogradu je kritična, nije donet budžet za 2024. godinu, javna komunalna preduzeća duguju i dobavljačima i gradskom budžetu, u administraciji vlada potpuno rasulo, a za to vreme niko ne zna ništa o radu tzv. Privremenog organa, koji je formalno preuzeo sve nadležnosti još pe 5 meseci, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik.

Neverovatno je da se Privremeni organ nije oglasio ni prilikom stravičnog incidenta na liniji 78, prilikom koga je jedna osoba izgubila život, a upravo ovo telo je sada nadležno da nadzire javni prevoz i druge funkcije u gradu, kao i da kontroliše rad gradskih sekretarijata, rekao je Jovanović.

Pozivam predsedavajućeg Privremenog organa Aleksandra Šapića da podnese javnosti izveštaj o radu ovog tela i da referiše šta je urađeno da se ovakve nesreće više ne ponove, stoji u izjavi direktora Centra za lokalnu samoupravu.

“Gospodine Šapiću, Beograd je siroče o kome niko ne vodi računa od kada ste Vi i Privremeni organ preuzeli svu vlast u Gradu, dozovite se pameti, učinite rad ovog tela transparentnim i ne zaboravite da Beograd pripada svima nama”, poručio je Jovanović.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!