• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
10/01/2023

Stefan Nemanja zaslužuje spomenik, ali i građani da znaju cenu

„Stefan Nemanja je grandiozna ličnost naše istorije i zaslužuje spomenik u Beogradu, ali i Beograđani zaslužuju da znaju cenu ove i svih drugih javnih investicija“, izjavio je direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović, u uključenju u „Novi dan“ na televiziji N1.

„Neshvatljivo je da cena jednog spomenika bude proglašena zaključkom Vlade za državnu tajnu, a posebno da i nakon isteka perioda tajnosti gradski Sekretarijat za kulturu, kao naručilac konkursa, ne saopštava sve finansijske aspekte ovih radova“, dodao je Jovanović.

„Ukoliko Centar za lokalnu samoupravu bude imao uticaj na upravljanje Beogradom, više nijedna javna nabavka neće smeti da bude državna tajna, a budžet se neće usvajati bez opsežne i inkluzivne javne rasprave“, zaključio je direktor CLS-a.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.





    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!