• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
06/12/2023

U Beogradu neophodna reforma gradske uprave i JKP

Preduslov za svaki napredak i realizaciju datih obećanja u Beogradu jeste reforma gradske uprave i javnih komunalnih preduzeća, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik, gostujući na Studio N1 live.

U Beogradu se stranački kadrovi biraju na mesta direktora JKP što je protivzakonito, funkcioneri se konstantno drže u v.d. statusu jer se ne raspisuju javni konkursi, što je isto protivzakonito, a za gradske sekretare se biraju ljudi bez elementarnih kvalifikacija i poznavanja resora, objasnio je Jovanović.

Predizborna kampanja ne treba da bude takmičenje u populizmu i obećanjima, već prilika da se pred građanima obaveže na kompletnu promenu sistema, a to ide preko profesionalizacije i departizacje gradske uprave i javnih komunalnih preduzeća, zaključio je direktor CLS-a.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!