• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
09/09/2023

CLS: Ugrožena najstarija zgrada u Beogradu!

Planiranom izgradnjom stambeno-poslovnog bloka na Dorćolu, između ulica Rige od Fere i Tadeuša Košćuška, biće ugrožena najstarija zgrada u Beogradu, na adresi Cara Dušana 10, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik.

Zgrada je podignuta 1727. godine, jedini je objekat u Beogradu iz prve polovine 18. veka i predstavlja zaštićeni spomenik kulture, objašnjava Jovanović.

Jasno je iz dokumenta koji je dostavljen odbornicima za narednu sednicu skupštine grada, da prilikom izrade plana detaljne regulacije nisu ispoštovani uslovi koje je dao Zavod za zaštitu spomenika kulture i da zgrada nije dovoljno zaštićena, izjavio je direktor CLS-a.

Apelujem na Zavod za zaštitu spomenika kulture da se oglasi, kao i da se ovaj plan povuče sa dnevnog reda predstojeće skupštine grada, zaključio je Jovanović.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!