• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
20/09/2022

Nikola Jovanović za N1: Ne sme biti odlaganja grejne sezone u Beogradu (VIDEO)

Direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović izjavio je u „Danu uživo“ na televiziji N1 da bi odlaganje grejne sezone u Beogradu bila nepotrebna i štetna mera i apelovao na gradske vlasti da to ne rade.

„Beograd nije doneo nijednu sistemsku meru u cilju pripreme za zimu, niti je bilo novih investicija u izvore i mrežu toplotne energije, ali srećom gasa za sada ima dovoljno i nema potrebe da se odlaže grejna sezona. Ovakvim odlaganjem samo bi se primorali potrošači da se dogrevaju na struju, što bi dovelo elektroenergetski sistem pod dodatni stres i potencijalno do njegovog pucanja“, izjavio je Jovanović.

Mere za štednju struje i mere ministarstva energetike, s druge strane, imaju smisla, ali problem je politika u Beogradu, kao što je to uglavnom slučaj“, naglasio je direktor CLS-a.

Jovanović je optužio direktora Beogradskih elektrana Radeta Bastu i gradsko rukovodstvo da su nabavili samo 9 hiljada tona rezervnog energenta – mazuta, što je dovoljno za samo tri dana grejanja u Beogradu, kao i da nisu stavili u funkciju novu elektranu i toplanu iz otpada u Vinči, „koja je mogla da greje ceo Konjarnik i Kaluđericu ove zime“.

„Ne može se nedostatak sistemskih mera i ozbiljnog rada nadomestiti besmislenim predlozima, čiji je jedini cilj da služe kao dimna zavesa kako se ne bi videlo koliko ništa nije urađeno“.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!