• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
15/08/2022

Nikola Jovanović za N1: Sistem javnog prevoza u Beogradu neodrživ

„Sistem javnog prevoza u Beogradu postaje neodrživ i nijedna strana nije sa njim zadovoljna“ izjavio je direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović u uključenju u „Novi dan“ na televiziji N1.

Komentarišući najnoviju odluku o povećanju davanja iz gradskog budžeta za privatne prevoznike po pređenom kilometru, Jovanović je izjavio da je objašnjenje za to veća cena goriva, ali da su problemi sa javnim prevozom mnogo dublji.

„Već sad Grad Beograd, i pre ove odluke, odvaja godišnje za GSP i privatne prevoznike preko 260 miliona evra godišnje, to jest skoro četvrtinu gradskog budžeta, što je neodrživo“, izjavio je Jovanović.

„Pritom, niko nije zadovoljan: putnici se žale na loš kvalitet prevoza, Grad je nezadovoljan jer izdvaja previše novca iz budžeta i jer je naplata karata slaba, u GSP-u su nesrećni zbog rukovodstva i odlaska vozača, a privatnici su nezadovoljni jer uvek žele više“, objasnio je direktor CLS-a.

„Paradoksalna situacija da za gradski prevoz odvajamo sve više novca, a da je on sve gori, može se rešiti samo sistemskim reformama ove ključne komunalne aktivnosti“, zaključio je Jovanović.

 

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.

    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!