• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
06/02/2023

„Zelenilo Beograd“ u velikim gubicima

Javno komunalno preduzeće „Zelenilo Beograd“ napravilo je gubitak od 124 miliona dinara u prethodnih 12 meseci, što je neslavan rekord i do sada nezabeleženo stanje za ovo JKP, izjavio je direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović.

„O kakvom se padu radi, dovoljno govori podatak da je „Zelenilo Beograd“ u 2019. godini beležilo dobitak od 75 miliona dinara, a i 2020. i 2021. godinu je završilo u plusu“, ističe Jovanović.

„Centar za lokalnu samoupravu je upozoravao na loše poslovanje javnih komunalnih preduzeća u prethodnoj godini, ali i na pogrešnu praksu osnivanja novih sa duplim nadležnostima i troškovima. Besmisleno je tako bilo osnivati JKP „Beogradski park“, umesto da te pare ostanu u „Zelenilu Beograd“, koje je nadležno i za održavanje parkova“, objasnio je Jovanović.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!