• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
10/12/2021

Ništa od kanalizacije za Batajnicu, Boleč, Altinu…

Nakon analize nacrta budžeta Beograda za 2022. godinu, Centar za lokalnu samoupravu saopštava da u mnogim delovima prestonice neće biti obećane izgradnje kanalizacione mreže, što smatramo velikim problemom i pogrešnom odlukom gradskih vlasti.

U nacrtu budžeta stoji da će naredne godine biti izdvojeno 0 (nula) dinara za kanalizaciju u Batajnici, ali isto važi i za Boleč, Altinu i još neke delove grada.

„Ovakva politika je u direktnoj suprotnosti sa obećanjem iz 2018. godine sadašnjeg zamenika gradonačelnika, da će do 2025. svaka kuća u Beogradu imati kanalizaciju“, podsetio je direktor CLS-a Nikola Jovanović.

Inače, za proširenje i rehabilitaciju kanalizacione mreže u čitavoj Srbiji, potrebno je ulaganje od 2.5 milijardi evra, smatra Centar za lokalnu samoupravu.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!