• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
16/05/2022

Ništa od nove autobuske stanice ni u 2022. godini

Nova glavna autobuska stanica u Beogradu neće biti završena ni do kraja 2022. godine, iako je poslednji rok bio februar mesec, a prvobitni još septembar 2019. godine.

Trenutno uopšte nema radova zato što je probijen planirani budžet od 21 milion evra, a stanica nije ni izbliza završena. „BAS“ je zato prinuđen da uzme još dva komercijalna kredita, a prema proračunu CLS-a nova autobuska stanica će na kraju koštati oko 42 miliona evra.

Centar za lokalnu samoupravu je od početka kritikovao ugovor Grada i „BAS“-a iz 2017. godine o izgradnji nove autobuske stanice, jer nije jasno zašto je baš „BAS“ izabran za strateškog partnera, bez tendera i procene njihovog kapaciteta za ovakav strateški projekat.

„Za debakl u vezi sa preseljenjem glavne autobuske stanice na Novi Beograd isključivi krivci su odlazeći zamenik gradonačelnika Goran Vesić i direktor BAS-a Anđelko Mučibabić, jer su potpuno promašeni model izgradnje, finansijska konstrukcija, kao i izbor izvođača“, izjavio je ovom prilikom Nikola Jovanović, direktor CLS-a.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!