• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
13/03/2023

Ništa od raskida ugovora sa Kentkartom, debakl gradskih vlasti

Iako je u medijima saopšteno da je Grad Beograd raskinuo ugovor sa privatnom firmom „Kentkart“, koja pruža stručnu pomoć i vrši naplatu karata u gradskom prevozu, do toga nije došlo, saznaje Centar za lokalnu samoupravu iz izvora bliskih gradskim sekretarijatima.

Tako je gradska vlast sebe i Beograđane dovela u nezavidnu situaciju: ugovor sa privatnim partnerom nije raskinut, a istovremeno je formiramo javno preduzeće isto za naplatu karata, koje ove godine dobija iz gradskog budžeta 7.3 miliona evra.

Na ovaj način čitav posao se duplira, troškovi naplate karata su veći za pomenutih 7 miliona evra, grad rizikuje plaćanje visokih penala, a što je najvažnije – nijedna pametna inovacija u cilju bolje naplate karata nije preduzeta.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!