• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
18/06/2022

Ništa od završetka Prokopa pre 2025. godine

Iako je rok za izgradnju nadzemne ploče u železničkoj stanici „Prokop“ bio avgust 2021. godine, ona još uvek nije završena. Nadzemna ploča je preduslov da počne izgradnja stanične zgrade, kao i uređenje prvog i drugog koloseka.

Glavni radovi na pristupnim saobraćajnicama su planirani tek u 2024. godini, i to u iznosu od 1.53 milijarde dinara.

Radove u Prokopu izvodi firma „Elita kop“, koja je u prethodnim godinama izvodila radove i za Vladu Srbije, Vladu Vojvodine, MUP, EPS, Grad Beograd, kao i mnoge druge državne institucije.

„Beograd se trenutno nalazi u bizarnoj situaciji da nema glavnu autobusku stanicu, da glavna železnička nije ni blizu završetka, a ne radi ni luka. Sve ovo će jako otežati otpornost prestonice na predstojeću ekonomsku krizu i ovo je pitanje broj jedan za novu gradsku vlast“, izjavio je direktor CLS-a Nikola Jovanović.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!