• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
03/06/2022

Novi incident odraz potpunog rasula u GSP-u

Sinoćni incident na liniji 83, kada su prepunom autobusu otkazale kočnice i pukom srećom izbegnuta veća tragedija, odraz je potpunog rasula u Sekretarijatu za javni prevoz i GSP Beograd, za koji neko mora snositi posledice.

To je drugi uzastopni incident u dva dana i opet se radi o vozilu GSP-a marke Ikarbus.

U situaciji kada GSP Beograd duguje skoro 6 milijardi dinara dobavljačima i imajući u vidu učestale incidente, jasno je da ovo javno preduzeće ima problema sa održavanjem vozila.

Pored odražavanja, postavljaju se i druga pitanja. Na primer, zašto su od 2018. godine na liniji 83 svi zglobni autobusi zamenjeni starim solo autobusima, koji ne mogu adekvatno opsluživati ovako opterećen pravac?

Problemi u vođenju GSP-a su toliko nagomilani, da se više ne mogu stavljati pod tepih. Pre nego što neko nastrada, zahtevamo hitne promene u Sekretarijatu za javni prevoz i rukovodstvu GSP-a.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.

    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!