• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
11/02/2022

Novo zaduživanje Beograda od 4,13 milijardi dinara

Centar za lokalnu samoupravu obaveštava javnost da Grad Beograd planira zaduženje kod poslovnih banaka od 4,13 milijardi dinara, uoči aprilskih izbora.

Neobično je da Grad, u momentu kad se usvaja rebalans sa rekordnim iznosom, donosi odluku da se zaduži kod komercijalnih banaka u iznosu od preko 35 miliona evra, iako nema novih kapitalnih projekata.

„Ovo zaduživanje Beograda se poklapa sa predizbornom kampanjom, pa postoji opravdana bojazan da će se njime pokriti aktivnosti u sklopu funkcionerskih kampanja, kako bi se stvorio privid većih investicionih aktivnosti nego što je to realno bio slučaj u prethodne 4 godine“, napomenuo je direktor CLS-a Nikola Jovanović.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!