• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
30/06/2022

Ogroman odliv vozača iz GSP-a, situacija sve teža

Glavni razlog za najavu angažovanja velikog broja stranaca kao vozača u javnom prevozu u Beogradu, jeste značajan odliv domaćih vozača.

Samo u GSP Beograd u toku 2021. godine, ovo javno preduzeće je napustio 221 vozač, a prema informacijama CLS-a u ovoj godini trend će biti dodatno pogoršan. Radi se o iskusnim i kvalitetnim vozačima, čiji odlazak predstavlja teško nadoknadiv gubitak za prestonicu.

Pored teških uslova rada, često u vozilima koja su loše održavana i bez klime, glavni problem je niska osnovica zarade vozača u GSP-u, koja trenutno iznosi 39 hiljada dinara.

„Kada se na ovo doda da će dugovanja GSP-a prema dobavljačima ove godine dostići 6 milijardi dinara, jasne su razmere krize javnog prevoza u Beogradu, o čemu će CLS organizovati javnu raspravu u septembru“, izjavio je direktor organizacije Nikola Jovanović.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.

    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!