• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
17/03/2023

OŠ „Laza Kostić“ i dalje u raspadu

Dvorište novobeogradske osnovne škole „Laza Kostić“ i dalje je u raspadu, što je velika sramota gradske vlasti, izjavio je direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović.

Iako se sredstva za renoviranje dvorišta nalaze u gradskom budžetu još od 2021. godine, gradska vlast i dalje ne raspisuje javni poziv za radove, iz neobjašnjivih razloga, naveo je Jovanović.

Ova škola je, zajedno sa čitavim Blokom 23 uvrštena u stalnu postavku njujorškog muzeja MOMA, zbog neobične arhitekture „brutalizma“, ali umesto da služi kao primer, njeno stanje ostavlja mučan utisak, a može dovesti i do ozbiljnih povreda osnovaca, objašnjava direktor CLS-a.

Centar za lokalnu samoupravu, nakon što je dobio više pisama zabrinutih roditelja, apeluje na nadležne, ali i na medije da se uključe u rešavanje ovog problema.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.

    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!