• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
11/01/2022

„Otvaranje” nove autobuske stanice uoči izbora jeftina propaganda

Centar za lokalnu samoupravu je više puta upozoravao da se ozbiljno kasni sa izgradnjom nove autobuske stanice na Novom Beogradu. Najava gradskog arhitekte Marka Stojčića da će ona, iako nezavršena, biti puštena u funkciju krajem februara, pokazuje nameru da se ogromno kašnjenje i propusti Grada pretvore u jeftinu propagandu.

Naime, u Bloku 42 nema ni u obrisima stanične zgrade, pa će putnici, u vremenu hladnog vremena i epidemije korone, biti prinuđeni da koriste takozvani aneks, u kome će se nalaziti privremeni šalter-pult sa samo desetak mesta za službenike.

Ni železnička stanica na tom mestu nije dorađena, kako bi dve stanice činile jedinstveni transportni kompleks i čvorište. Peroni nisu u potpunosti pokriveni, nema dovoljno liftova niti stepenica.

Na lokaciji inače neće biti za sada ni ambulante niti policijskog odeljenja.

Beogradu trebaju tri velike autobuske stanice, bolja veza novog i starog dela grada, ali i reprezentativna glavna stanična zgrada sa određenom arhitektonskom vrednošću, koja ukazuje da se tu nalazi centar kretanja.

Ovako klizimo u još jedan nedovršen i devalviran projekat, koji će kao i glavna železnička stanica „Prokop“ ostati čardak ni na nebu ni na zemlji.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!