• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
21/03/2024

Parking servis u službi partije, ne Beograđana

Više zaposlenih u JKP Parking servisu je kontaktiralo Centar za lokalnu samoupravu sa informacijom da je veliki broj njihovih kolega, oko deset odsto, angažovan u izbornoj kampanji vladajuće partije, umesto da dolaze na posao u ovo javno preduzeće, izjavio je Nikola Jovanović, direktor CLS-a i nekadašnji gradski odbornik.

Radi se uglavnom o zaposlenima na određeno vreme, ugovorcima, ali i o jednom broju stalno zaposlenih radnika, navodi Jovanović.

“Parking servis je školski primer kako ne treba raditi i kako se javno preduzeće zloupotrebljava u stranačke svrhe. Direktor Andrija Čupković je koordinator vladajuće partije za gradske opštine Mladenovac, Grocku i Surčin, dok je izvršni direktor Miloš Petrović i zvanično predsednik odbora stranke na vlasti za Mladenovac, a ujedno i glavni organizator stranačkih aktivnosti zaposlenih u ovom javnom preduzeću”, stoji u izjavi Nikole Jovanovića.

Parking servis inače duguje gradskom budžetu 165 miliona dinara na osnovu neuplaćene dobiti, što je posebna sramota i apsolutno nedopustivo, naglasio je Jovanović.

Centar za lokalnu samoupravu se dosledno zalaže za departizaciju i profesionalizaciju gradske uprave, kao i za strogo poštovanje Zakona o javnim preduzećima koji propisuje nespojivost stranačke funkcije i funkcije u javnim preduzećima, zaključuje direktor CLS-a.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!