• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
09/05/2023

Policijska zaštita i za škole za decu sa poteškoćama u razvoju

Jedan broj roditelja dece sa poteškoćama u razvoju obratio se Centru za lokalnu samoupravu, sa molbom da se i za ove tri škole u Beogradu obezbedi školski policajac, saopštio je direktor ove organizacije Nikola Jovanović.

Specijalizovane škole za osnovno obrazovanje dece sa poteškoćama u razvoju: škola za učenike oštećenog vida “Veljko Ramadanović” u Zemunu, škola za učenike sa govorno-jezičkim problemima “Radivoj Popović” u Zemunu, kao i škola za obrazovanje dece sa intelektualnim teškoćama i dece sa autističnim spektrom “Sava Jovanović Sirogojno”, još uvek nemaju školskog policajca, objašnjava Jovanović.

„Roditelji su posebno zabranuti u ovoj situaciji i zato što je pre godinu dana na zidu škole “Veljko Ramadanović” u nekoliko navrata pisano “Ubij slepe”. Molim nadležne da zato izađu u susret roditeljima i obezbede školskog policajca i u navedene tri škole“, zaključio je Jovanović.

Centar za lokalnu samoupravu je podržao meru uvođenja školskog policajca u sve škole i smatra da je ona neophodna u narednom periodu.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!