• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
27/01/2021

POLITIKA: Centar za lokalnu samoupravu: Stari železnički most nije podesan za tramvaje

Centar za lokalnu samoupravu (CLS) je povodom tvrdnje zamenika gradonačelnika Gorana Vesića da će Stari železnički most biti „malo raširen sa obe strane” kako bi primio tramvajski saobraćaj, ukazao danas da je reč o mostu sa kaveznom konstrukcijom, koga je nemoguće proširiti.

CLS je u saopštenju naveo da su jedine dve opcije da se Stari železnički most „koristi za tramvajski saobraćaj kao jednokolosečni, ili da se zameni”.

„U slučaju da se koristi kao jednokolosečni, bio bi moguć prolazak samo jedne tramvajske linije sa intervalom svakih sedam minuta, uz česta čekanja na prolazak tramvaja iz suprotnog smera. Sa novobeogradske strane bi bilo potrebno izgraditi prilaze u dužini oko jedan kilometar. Na desnoj obali prilaz bi bio samo 500 metara, ali bi zahtevao takvo rešenje da tramvaj ne preseca Bulevar vojvode Mišića kao magistralan gradski pravac”, ocenio je CLS.

 

Članak u celosti možete pročitati na sajtu Politike

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.

    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!