• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
24/06/2021

Poništiti građevinsku dozvolu za Blok 37

Centar za lokalnu samoupravu zahteva od gradske uprave da poništi građevinsku dozvolu izdatu firmi „Durst development“ za izgradnju poslovne višespratnice u južnom delu Bloka 37, u Beogradu.

Ova dozvola nije u skladu sa Generalnim planom i Planom generalne regulacije iz 2016. godine, koji ne predviđaju objekat tolike spratnosti na pomenutoj lokaciji. Pritom, građevinska dozvola je izdata u martu 2017. godine i radovi su morali početi u naredne dve godine, što nije bio slučaj, pa je po tom osnovu dozvola prestala da važi.

Potrebno je u dogovoru sa svim zainteresovanim stranama naći rešenje i izdati novu građevinsku dozvolu, koja će biti upodobljena urbanističkim planovima i u interesu života i razvoja Bloka 37.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!