• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
15/11/2022

Pravo na čist vazduh osnovno ljudsko pravo

Podsećam gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da su Ujedinjene nacije u avgustu ove godine proglasile pravo na čist vazduh osnovnim ljudskim pravom i da građani Beograda imaju pun osnov da javno protestuju i traže da se ono poštuje, izjavio je direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović.

Gospodin Šapić je prvo pokušao da problem zagađenog vazduha u Beogradu ignoriše, a sada i da ga predstavi kao urotu opozicije protiv njega. Očigledno ne shvata da se sada i zvanično radi o ljudskom pravu koje ne poznaje nikakve političke ili stranačke podele i da je dužan da ga omogući svima, bez demagogije i politizacije, dodao je Jovanović.

Upravo je aktuelni državni vrh naložio da Srbija glasa 2. avgusta za pomenutu rezoluciju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, tako da Šapić besmislenim izgovorima i politizacijom ovog pitanja radi ne samo protiv građana Beograda, već i protiv sopstvenog državnog i stranačkog rukovodstva, zaključio je direktor CLS-a.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!