• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
03/07/2021

Privatnom obezbeđenju nije mesto u gradskom prevozu

Centar za lokalnu samoupravu će uputiti zvaničan zahtev Sekretarijatu za javni prevoz Grada Beograda da se onemogući privatnim firmama za obezbeđivanje da učestvuje u procesu kontrole i naplata karata u gradskom prevozu.

Ne postoji pravni osnov da privatne firme za obezbeđivanje legitimišu, zastrašuju ili primenjuju silu prema putnicima u gradskom prevozu.

Podršku kontrolorima treba da pruža u izuzetnim slučajevima komunalna milicija kao zvaničan organ Grada, dok Zakon o privatnom obezbeđenju ne predviđa mogućnost da te firme obavljaju ovakve poslove.

Izražavamo bojazan da, u situaciji povišenih tenzija i loših iskustava građana sa privatnim obezbeđenjem, ovaj potez može proizvesti brojne neželjene posledice, za koje će biti odgovorna gradska uprava ukoliko se ovo dozvoli.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!