• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
23/10/2021

Produžen rok za novu spalionicu, Beo Čista Energija „nagrađena“ sa 8 miliona evra

Centar za lokalnu samoupravu obaveštava javnost da je „Beo Čistoj Energiji“, privatnom partneru Beograda za tretman otpada, produžen rok za izradu spalionice za 100 dana, a istovremeno će im biti uplaćeno iz republičkog budžeta dodatnih 8.27 miliona evra (sa PDV-om)!

Rok će ovoj firmi, lokalnoj ćerki Suez-a, biti produžen aneksom ugovara koji će biti na dnevnom redu sutrašnje sednice Skupštine grada Beograda, a nakon toga će im biti uplaćeni dodatni milioni evra.

Čitav ovaj posao je potpuno nejasan i sporan, jer bi trebalo da se ovo JPP sprovodi tako da privatni parter podigne kredit, a da se naplati tokom eksploatacije spalionice, a ne da im Republika i Grad unapred prebacuju pare.

CLS je od početka upozoravao da je Ugovor o JPP za spalionicu izuzetno štetan i da će koštati Beograđane skoro 1.5 milijardi evra u narednih 30 godina, a svedoci smo da se novim aneksima dodatno pogoršava.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!