• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
23/07/2021

Produžiti tender za 100 gasnih autobusa

Centar za lokalnu samoupravu obaveštava javnost da je više potencijalnih ponuđača, na tenderu za nabavku 100 gasnih autobusa u Beogradu, tražilo da se produži rok za 45 dana za podnošenje ponude, ali im je to odbijeno.

Neuobičajeno je da se za ovako veliku i kompleksnu nabavku ne izađe u susret potencijalnim ponuđačima, pa ovakva praksa podgreva sumnju da je tender unapred dogovoren za jednog turskog proizvođača.

Vrednost nabavke je preko 34 miliona evra (4.1 milijardi dinara), a tender je raspisan 29. juna, dok je rok za podnošenje ponuda 3. avgust. Imajući u vidu da se nabavka vrši preko finansijskog lizinga, smatramo da je ovakav rok prekratak za ozbiljnu i fer tržišnu utakmicu.

Centar za lokalnu samoupravu upozorava gradsku vlast i GSP da ne pokušavaju da na ovaj i bilo koji drugi način ograniče konkurenciju, i ovako bitnu nabavku za Grad Beograd zbrzaju u jednom letnjem mesecu.

U interesu je Beograđana da dobiju najkvalitetnije i najbezbednije autobuse po najboljim uslovima, a ne da se nastavi praksa spornih nabavki u korist kineskih i turskih fabrika.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!