• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
23/09/2021

Radnici Ikarbusa prevareni i ostavljeni na cedilu

Centar za lokalnu samoupravu obaveštava javnost da su radnici „Ikarbusa“ prevareni i ostavljeni na cedilu od strane države i rukovodstva firme, tako da se danas bukvalno nalaze u nemaštini.

CLS dostavlja u prilogu dokumenta koja pokazuju da se radnicima ne isplaćuju plate, kao ni otpremnine za one koji su ispunili uslov za starosnu penziju.

 

Za to vreme, kako smo ranije pisali, rukovodstvo firme, netransparentno i bez ikakvog benefita po radnike, iznajmljuje prostor Ikarbusa raznim trećim licima, između ostalog i za servisiranje kineskih autobusa marke „Higer“.

Situacija je toliko dramatična da su se radnici Ikarbusa u utorak fizički sukobili sa direktorom Aleksandrom Vićentićem, a „stradao“ je i njegov službeni automobil.

Zato zahtevamo da država reaguje i da se ispuni socijalni program dogovoren sa radnicima 2019. godine, i isplate zaostale zarade i poveže radni staž.

Takođe tražimo da se objave svi ugovori Ikarbusa o servisiranju trećih lica i izdavanju prostora, kao i da se javnosti objasni šta je bilo sa najavljenom saradnjom sa Mercedesom i kasnije navodnim strateškim partnerom „Jinlong“.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!