• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
23/08/2023

Razmotriti kompletnu zabranu sportskog klađenja

U Srbiji vlada prava epidemija zavisnosti, pre svega mladih ljudi, od sportskih kladionica i drugih vrsta klađenja i kocke.

Zato Centar za lokalnu samoupravu apeluje na javnost i državne organe da se razmotri kompletna zabrana kladionica u Srbiji, na probni period od tri godine, kao što je to urađeno posebnim zakonom 2018. godine u Albaniji i drugim zemljama.

I tom periodu treba omogućiti rad samo kazina u hotelima najviše kategorije, koje imaju posebnu dozvolu i uslove za to.

Kladionice u Srbiji dodatno produbljuju problem siromaštva ljudi, depresije kod ranjivih grupa, izazivaju zavisnost kod mladih i olakšavaju pranje novca.

Zato će CLS u narednom periodu pokrenuti čitavu kampanju u javnosti, stručnim udruženjima i državnim organima da se donese lex specialis kojim bi se kompletno suspendovala ova zloslutna privredna i društvena aktivnost.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!