• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
17/06/2021

Rekonstrukcija Zemunske gimnazije duža od izgradnje Pančevačkog mosta

Izgradnja Pančevačkog mosta je trajala 16 meseci, ali će rekonstrukcija Zemunske gimnazije trajati duže.

Ova rekonstrukcija, koju je predsednik Republike najavio još u oktobru 2018. godine, a radovi zvanično počeli u aprilu prošle godine – još uvek nije završena.

Neshvatljivo je da rekonstrukcija jednog obrazovnog objekta u Beogradu ulazi u 16-ti mesec, da je rok za završetak radova uveliko probijen, a da niko nije pozvan na odgovornost.

Celu prethodnu školsku godinu oko 1300 zemunskih gimnazijalaca je bilo prinuđeno da idu na nastavu po osnovnim školama u Zemunu i na Novom Beogradu, što je potpuno neuslovno i zbog čega se više nastavnika i roditelja žalilo Centru za lokalnu samoupravu.

Posle naknadno potpisana čak tri aneksa sa izvođačem radova, cena rekonstrukcije je narasla do skoro 400 miliona dinara, što je prema analizi CLS neprimereno visoko i neutemeljeno.

Posebno sporno je to što je Zemunska gimnazija već rekonstruisana 2010. godine, i to za deset puta manju cifru od aktuelne (tada 39 miliona dinara).

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.

    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!