• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
13/02/2023

Sačuvati Zvezdarsku šumu

Centar za lokalnu samoupravu najstrože osuđuje sve pokušaje divlje gradnje u Zvezdarskoj šumi i podseća da se radi o prirodnom dobru od velikog značaja za smanjenje aerozagađenja i ublažavanje efekata klimatskih promena u Beogradu.

Ovih 145 hektara je rešenjem Gradskog veća proglašeno za zaštićeno dobro kao spomenik prirode, a Generalnim planom za trajno dobro Beograda.

U članu 4. pomenutog rešenja se izričito zabranjuju građevinski radovi koji mogu ugroziti karakteristike zaštićenog područja i njegove ambijentalne vrednosti.

Centar za lokalnu samoupravu upozorava JKP „Zelenilo Beograd“ da ne dozvoli ugrožavanje Zvezdarske šume i da će gradskog sekretara smatrati odgovornim za sve propuste u tom smislu.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!