• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
22/12/2021

Spalionici u Vinči još 108 miliona iz gradskog budžeta

Centar za lokalnu samoupravu obaveštava javnost da je u juče usvojenom budžetu grada Beograda predviđeno 108 miliona dinara za uslugu: „stručni nadzor nad realizacijom ugovora o JPP u pružanju usluge tretmana i odlaganja komunalnim otpadom u deponiji Vinča“. Isti iznos za ovu uslugu predviđen je i u 2023. godini.

CLS pita zašto se za ovu namenu izdvaja skoro 2 miliona evra i zašto nadzor u ime Grada ne vrši nadležni Sekretarijat za zaštitu životne sredine?

„Ugovor sa koncesionarom u vezi sa spalionicom otpada u Vinči loše je ispregovoran i finansijski nepovoljan po Beograda. Naša procena je da će na kraju koštati Beograđane 1.5 milijardu evra u narednih 25 godina“, naglasio je direktor CLS-a Nikola Jovanović.

 

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!