• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
21/07/2023

Šteta od ukidanja konverzije više milijardi evra

Šteta od ukidanja obaveze konverzije u procesu prodaje firmi kroz privatizaciju ili stečaj, iznosiće između 3 i 5 milijardi evra, po budžete lokalnih samouprava, izjavio je Nikola Jovanović, direktor CLS-a i nekadašnji gradski odbornik u Beogradu.

Osnovni motiv za aktuelnu vlast da sada, kroz novi zakon o planiranju i izgradnji, ukine obavezu konverzije, jeste zemljište bivše fabrike IMT-a, rekao je Jovanović.

Pozivam nadležne organe, ali i sve aktere u javnom prostoru, da istraže ko zaista stoji iza firme ABL Solvent, koja je kupila nekretnine iz stečajne mase IMT-a, i koja će po novom zakonu moći nesmetano i bez tržišne nadoknade da gradi na više desetina hektara najvrednijeg gradskog zemljišta.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!