• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
06/03/2023

U Višnjičkoj se odustaje od tramvaja, Mirijevski bulevar ostaje problem

Gradske vlasti nameravaju da prošire Višnjičku ulicu sa po još jednom trakom u svakom pravcu ukidanjem razdelnog ostrva, čime se odustaje od ideje i plana da tim pravcem prođe tramvaj, kao najjeftiniji i najčistiji vid javnog prevoza.

Tramvajski koridor je oduvek tu bio planiran sa okretnicom kod Omladinskog stadiona i depoom kod GSP pogona „Karaburma“.

Takođe, u produžetku tog proširenja neće se rešavati ni pitanje Mirijevskog bulevara, koji je već godinama usko grlo, jer se od postojeće četiri trake koriste samo dve – zbog nepropisnog parkiranja automobila na ulici.

Apelujemo na gradske vlasti da ne rešavaju saobraćajne probleme polovično i da ne odustaju od planova koji su Beograd sagledavali kao istinsku metropolu.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.

    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!