• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
16/08/2023

Ugrožena bezbednost putnika u gradskom prevozu

Bezbednost putnika u gradskom prevozu u Beogradu je nezadovoljavajuća, a o tome svedoče i četiri saobraćajne nezgode u toku poslednje nedelje, u kojima su učestvovala vozila javnog prevoza, izjavio je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) i nekadašnji gradski odbornik Nikola Jovanović.

Jedan od glavnih uzroka ovih nezgoda jeste premor vozača i pritisak od strane i privatnih prevoznika i GSP-a da rade više nego što bi po zakonu smelo, naglasio je Jovanović.

Kod privatnih prevoznika vozači nekada rade i sedam dana u nedelji, sa smenama od po 12 i više sati, a čest je slučaj i da vozači imaju preko 70 godina. U GSP-u takođe vozači rade često šest dana u nedelji, a javna je tajna da mnogi nakon smene u GSP-u odlaze da voze još jednu smenu kod privatnika, što negativno utiče na bezbednost putnika, stoji u izjavi direktora CLS-a.

CLS zahteva da nadležni organi, a pre svega MUP, inspekcija rada i Sekretarijat za javni prevoz hitno izvrše potrebne kontrole i provere svih prevoznika, kako bi se utvrdilo koliko vozači aktivno rade, da li se poštuju njihova elementarna prava i da li je ugrožena bezbednost svih putnika i građana Beograda, naglasio je Jovanović.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!