• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
01/06/2022

Veliki pad pošumljavanja u Beogradu

Obim radova na pošumljavanju u Beogradu u 2021. godini, bio je za 44 odsto manji nego u 2020. godini. To je najveći pad tokom prethodne godine, gledajući sve regione Srbiji.

Radovi na pošumljavanju bili su u prethodnoj godini manji u proseku u Srbiji za 19 odsto, u odnosu na 2020. godinu. (Radi se o zvaničnim podacima).

Imajući u vidu da je Beograd po procentu zelenih površina i šuma daleko ispod evropskog proseka, ovo je zabrinjavajući i vrlo opasan trend.

„Uzimajući u obzir da je naš grad u velikoj meri žrtva investitorskog urbanizma, ali i zagađenja vazduha i klimatskih promena, smanjenje radova na pošumljavanju i snižavanje procenta zelenih površina, ne samo da dovodi do slabijeg kvaliteta života, već predstavlja direktan udar na zdravlje Beograđana“, izjavio je ovim povodom direktor CLS-a Nikola Jovanović.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!