• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
30/06/2021

Za nefunkcionisanje klima u GSP-u direktno odgovorna gradska vlast

Iako zamenik gradonačelnika Goran Vesić pokušava da problem sa klimatizacijom u gradskom prevozu prevali na sve druge osim na sebe, prema saznanjima CLS-a direktni krivac je gradska vlast.

Umesto da servisiranje i popravku klima uređaja povere ovlašćenim zastupnicima, u maju ove godine za ove poslove dodeljen je ugovor firmi „Klimatronik“ iz Novog Sada, čiji je vlasnik Teodor „Toša“ Vulin.

Vrednost ugovora je 12 miliona dinara, ali je predviđeno da njegova realizacija može da ide do iznosa od 150 miliona, bez PDV-a.

Prema informacijama CLS-a, ovaj posao se pokazao kao katastrofalan i jedan je od ključnih uzročnika nepostojanja klimatizacije u gradskom prevozu u Beogradu.

Pozivamo gospodina Gorana Vesića i čitavu gradsku upravu da ne zaključuju ovakve ugovore i da posao održavanja i popravke klima na vozilima prepuste ovlašćenim zastupnicima.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.

    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!