• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
08/09/2023

Zaduživanje GSP-a zbog „Bozankaja“ tramvaja

Da li je razlog za misteriozno zaduživanje GSP-a od čak 38 milijardi dinara, kupovina turskih tramvaja marke „Bozankaja“ (Bozankaya)? – upitao je javno gradonačelnika Aleksandra Šapića Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik.

Da li je Šapićev šef kabineta tajno išao u Tursku i tamo pregovarao sa turskim proizvođačem tramvaja „Bozankaja“, bez bilo kakvog zakonskog osnova i redovne tenderske procedure? – postavio je Šapiću pitanje Jovanović.

„Da li je već dogovoreno zaduživanje za ovu namenu kod privatne banke Halkbank?“, stoji u javnom pismu direktora CLS-a.

Inače, tramvaji “Bozankaja” se u Evropi koriste samo u Rumuniji i ne spadaju u etabliranu klasu tramvaja, niti postoji ijedan objektivni razlog da se oni unapred favorizuju, stoji u izjavi Jovanovića.

Prema izvorima CLS-a planira se i nova nabavka turskih gasnih autobusa marke „BMC“, takođe direktnom pogodbom i ispod žita, iako se oni nisu pokazali kao dobro rešenje za Beograd, zaključuje Jovanović.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!