• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
17/10/2021

Zašto gradska toplana u Zemunu i dalje truje?

Centar za lokalnu samoupravu zahteva od gradskih vlasti da omoguće stanovnicima Zemuna da se greju preko gradske toplane Novi Beograd i da se tako stvore uslovi da se prekine njihovo trovanje preko toplane Zemun, koja radi na mazut.

Već godinama postoji projekat da se izgrade dve prepumpne stanice i Zemun spoji magistralnim toplovodom sa Novim Beogradom, ali to još uvek nije urađeno.

Podsećamo da u sistemu „Beogradskih elektrana“ još uvek ima 9 toplotnih izvora na mazut i tri na ugalj, što znatno doprinosi zagađenju vazduha u prestonici. Paradoks je da i sama glavna zgrada gradske uprave u ul. Kraljice Marije koristi kotao na mazut.

Sramota je da se kasni sa ovako kapitalnim radovima koji imaju za cilj unapređenje javnog zdravlja Beograđana, za šta mora da snosi odgovornost direktor „Beogradskih elektrana“ Rade Basta i gradski sekretar za energetiku Nina Jandrić.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!