• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
07/12/2021

Budžet Beograda za 2022 – antiekološki

Nakon preliminarne analize nacrta budžeta grada Beograda za 2022. godinu, Centar za lokalnu samoupravu sa žaljenjem konstatuje da u njemu nema ozbiljnih mera za poboljšanje kvaliteta vazduha.

U budžetu za 2022. godinu predviđeno je nula (0) dinara za biciklističke staze u centralnim gradskim opštinama, a ne planiraju se ni radovi na biciklističko-pešačkom mostu na reci Savi.

Nije predviđeno nikakvo proširivanje tramvajske niti trolejbuske mreže u Beogradu. Među kapitalnim investicijama nismo primetili nijedan ozbiljniji zahvat koji bi poboljšao životnu sredinu u gradu.

„U Beogradu je odavno konstatovan ogroman problem zagađenosti vazduha, o kome je čak progovorio i naš proslavljeni sportista Novak Đoković. Na žalost, gradske vlasti ne pokazuju ni volju ni znanje da se sa ovim ozbiljno uhvate u koštac u 2022. godini“, konstatovao je direktor CLS-a Nikola Jovanović.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!