• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
26/11/2021

DRAMATIČNO UVEĆANJE BUDŽETA ZA VESIĆA I RADOJIČIĆA

Centar za lokalnu samoupravu obaveštava javnost da je u nacrtu budžeta Beograda za 2022. godinu dramatično uvećan iznos sredstava za gradonačelnika i zamenika gradonačelnika.

Sa 51.8 miliona dinara u tekućoj godini, ovaj razdeo je skočio na 129.2 miliona u narednoj, što predstavlja uvećanje od dva i po puta.

Posebno zabrinjava i činjenica da će tekuća budžetska rezerva, kojom diskreciono raspolažu gradonačelnik i zamenik, iznositi 993.2 miliona dinara, što otvara vrata netransparentnom trošenju novca i mnogim zloupotrebama.

„Preko milion evra za kabinete Vesića i Radojićića, kao i tekuća rezerva od skoro milijardu dinara, vrlo lako mogu ukazivati na pripremanje snažne funkcionerske kampanje vrha gradske vlasti u prvim mesecima naredne godine. CLS će pažljivo pratiti trošenje novca, ali i zvanično uputiti primedbe na nacrt budžeta za 2022. godinu“, najavio je direktor organizacije Nikola Jovanović.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!