• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
08/12/2022

Javna rasprava CLS-a: Beogradu treba bar još dva mosta na Savi (VIDEO)

Na javnoj raspravi o beogradskim mostovima, koju je organizovao Centar za lokalnu samoupravu, zaključeno je da su Beogradu potrebna još dva mosta na Savi u centralnoj gradskoj zoni.

Takođe je naglašeno da, zbog intenziteta i prostorne distribucije gradskog saobraćaja, tramvajski saobraćaj ne sme biti prekinut na duže od šest meseci, zbog izgradnje novih mostova.

Na tribini su govorili Vladimir Momčilović sa Saobraćajnog fakulteta, građevinski inženjeri Miodrag Pavišić i Budimir Miladinović, kao i saobraćajni planeri Gradimir Stefanović i Dušan Milanović.

Centar za lokalnu samoupravu je pozvao gradsku i republičku vlast da prihvati savete struke i da uđe u ozbiljan dijalog sa urbanistima, saobraćajnim i građevinskim inženjerima.

Vreme arbitrarnosti i amaterizma je prošlo, sada kada Evropa pa i Srbija ulaze u ozbiljnu ekonomsku i energetsku krizu i poslednje je vreme da se u izbor kapitalnih investicija i planiranje razvoja grada uključe stručne organizacije, Beogradski univerzitet i zainteresovani građani, čulo se na javnoj raspravi CLS-a.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!