• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
28/09/2021

Još jedan katastrofalan ugovor za GSP

Centar za lokalnu samoupravu obaveštava javnost da je GSP Beograd dodelio ugovor preduzeću „Kordun metali“ za remont šasije i oplate trolejbusa po ceni od čak 8.75 miliona dinara (sa PDV-om) po vozilu.

Prema informacijama CLS-a, cena od oko 75 hiljada evra po trolejbusu za remont šasije i oplate je barem tri puta veća od realne, a sve ovo je moglo da se odradi u samom GSP-u bez angažovanja trećeg preduzeća.

Preduzeće „Kordun metali“ je u ovoj javnoj nabavci bilo jedini ponuđač i tek od prošle godine remontuje trolejbuse, a prema našim saznanjima nema prethodno iskustvo u ovom poslu.

U situaciji kada je javni prevoz u Beogradu u katastrofalnom stanju i kada smo svedoci brojnih incidenata i propusta, ovakvo čerupanje GSP-a predstavlja posebno otežavajuću okolnost, ali i traži hitnu istragu od strane nadležnih organa.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.

    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!