• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
03/12/2021

Još milijardu dinara za javni prevoz u Beogradu, on nikad gori

U nacrtu budžeta Beograda za 2022. godinu, planirani iznos za usluge po ugovoru za GSP i privatne prevoznike je povećan sa 28.2 milijarde dinara na 29.3 milijarde.

Ukoliko se na ovo doda još 3 milijarde direktnih subvencija GSP-u, dolazi se do cifre od 272 miliona evra, samo za redovno funkcionisanje javnog prevoza u Beogradu u 2022. godini.

„Potpuno je nejasno kako je moguće da troškovi za javni prevoz u Beogradu svake godine rastu, a da je on sve slabiji. Pritom, samo GSP duguje dobavljačima 4.8 milijardi dinara. Nesumnjivo je da je javni prevoz jedan od mehanizama za izvlačenje novca iz budžeta Grada, koji onda vrlo često završi tamo gde ne bi smeo.“, ističe predsednik organizacije Nikola Jovanović.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!