• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
10/06/2022

Jovanović: Beograđani očekuju konkretna rešenja, a ne politički marketing (FOTO, VIDEO)

Direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović izjavio je na prezentaciji ankete o najvećim problemima u Beogradu, da Beograđane zanimaju konkretne teme, a  ne političke floskule i da očekuju konkretna rešenja za pitanja zagađenja, saobraćaja i funkcionisanja gradske uprave.

Ukoliko bude ponovljenih izbora u Beogradu akcenat se mora staviti na gradske teme i nove ideje, a novi izbori koji bi bili održani bez senke predsedničkih i parlamentarnih bi bili odlična prilika da se konačno razgovara o tome u kom pravcu Beograd ide i kako treba da izgleda i sad i u budućnosti, zaključio je direktor CLS-a.

Profesor Vladimir Đurđević je izjavio da se problem zagađenja u Beogradu može u velikoj meri rešiti za tri godine, pre svega zabranom grejanja na mazut u toplanama i javnim ustanovama, subvencijama za solarne panele, energetsku efikasnost i toplotne pumpe, kao i završetkom obilaznice i izmeštanjem teretnog saobraćaja van Beograda.

Đurđević je naglasio da je neophodno doneti novi program zaštite vazduha 2030. godine jer je aktuelni neprimenljiv i rađen bez bitnog učešća struke.

Međunarodni konsultant za upravljanje saobraćajem, Gradimir Stefanović, izjavio je da se bolje upravljanje saobraćaja može ostvariti uz bolje planiranje, korišćenje informacionih tehnologija i stavljanjem akcenta na šinski nezavisni prevoz.

“Važan deo promena mora biti i kompletna reforma GSP-a,” zaključio je Stefanović.

Centar za lokalnu samoupravu će nastaviti sa anketama i javnim raspravama i u toku leta.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!