• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
17/03/2022

Jovanović sa kabinetom Varheljija u Briselu

Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu, sastao se danas sa Sabolčem Horvatom, glavnim ekspertom u kabinetu Olivera Varheljija, evropskog komesara za proširenje i susedsku politiku. Na sastanku je učestvovala i Maja Kocijančić, politički savetnik u kabinetu.

Razgovarano je o uticaju rata u Ukrajini na Srbiju i Zapadni Balkan, ali pre svega o regionalnoj saradnji i procesu reformi u Srbiji.

Jovanović je nakon sastanka istakao da će novonastala situacija u Evropi ostaviti dugoročne posledice, ali da će Centar za lokalnu samoupravu pružiti svu stručnu podršku reformama u Srbiji, od energetske tranzicije i zaštite životne sredine, do iskorenjivanja korupcije i uspostavljanja vladavine prava.

Jovanović će danas biti i gost u Komitetu regiona EU, a sutra će se sastati sa glavnim ljudima u Evropskoj komisiji zaduženim za Srbiju.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!