• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
31/12/2021

Jovanović: U narednoj godini neophodne sistemske promene u Beogradu

Budžet za narednu, 2022. godinu, pokazao je da aktuelna gradska uprava nema niti volje, niti ideje za rešavanje ključnih problema srpske prestonice, poručio je direktor CLS Nikola Jovanović.

“Današnji sistem troši 31 milijardu dinara godišnje na gradski prevoz, a svedoci smo sve lošije saobraćajne situacije.

Gradska uprava ne može ni da identifikuje zagađivače, a kamoli da reši problem zagađenja vazduha u Beogradu.

Javna komunalna preduzeća imaju ogromne dugove prema dobavljačima, konstantno primaju direktne subvencije od Grada i Republike, i predstavljaju ogroman izvor kriminala i korupcije.

Gradski činovnici su demotivisani i rezignirani, jer vide da se odluke o Beogradu donose u neformalnima centrima moći. Beogradski univerzitet, stručne organizacije i udruženja građana su isključeni iz procesa donošenja odluka.”

Centar za lokalnu samoupravu će krajem januara predstaviti 10 ključnih mera za unapređenje života i funkcionisanja u prestonici, kao i izložiti viziju Beograda u neposrednoj budućnosti kao ekonomske, trgovačke, kulturne i prosvetne žile kucavice ovog dela Evrope, najavio je Jovanović.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!