• Bulevar Mihajla Pupina 87 Beograd
  • 060/17-07-410
  • office@lokalnasamouprava.org
13/07/2022

Loš kvalitet vozila najveći problem u javnom prevozu

Prema anketi Centra za lokalnu samoupravu, održanoj od 5. do 11. jula putem sajta organizacije, a u kojoj je učestvovalo 2358 Beograđana, najveći problem u javnom prevozu u prestonici je loš kvalitet vozila, sa 25.9 odsto glasova. Zatim slede: nedostatak klimatizacije (22.6 odsto); nedovoljan broj linija i polazaka (20.3 odsto), i kašnjenja/kršenja voznog reda (16.2 odsto).

„Veliki odziv Beograđana u ovoj anketi potvrđuje nalaz našeg prethodnog istraživanja da javni prevoz spada među prva dva uzroka nezadovoljstva u prestonici“, izjavio je direktor CLS-a Nikola Jovanović.

„Ne čudi što je na vrhu liste nezadovoljstvo kvalitetom vozila, jer već skoro dve godine ukazujemo ne samo na loše održavanje voznog parka, već i na neodgovarajuće nabavke novih autobusa, kakvi se ne voze gotovo nigde u Evropi“, zaključio je Jovanović.

Dostavljamo celovit grafički prikaz rezultata ankete, a u narednim danima ćemo detaljnije govoriti o njemu, kao i o neophodnim koracima da se stanje popravi.

Podeli
Poslednje objave

Izdvajamo

Svojim potpisom dajete saglasnost da se Vaši podaci mogu koristiti u svrhu prikupljanja i obrade podataka i to radi dostavljanja obaveštenja i informacija o radu i akcijama Centra za lokalnu samoupravu. Možete svoju saglasnost povući u svako vreme u skladu sa zakonskim propisima.    Prijavite nam probleme u vašem gradu ili opštini:
    office@lokalnasamouprava.org

    Osnovani smo da nadziremo, korigujemo i savetujemo lokalne samouprave u Srbiji.
    Ali nam je osnovna misija da budemo servis građana!